Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rétes, süti, falatkák farsangra képes leírás - Farsang.tlap.hu
részletek »

Rétes, süti, falatkák farsangra - Farsang.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: farsang.tlap.hu » Rétes, süti, falatkák farsangra
Keresés
Találatok száma - 8 db
Boszorkány ujj süti

Boszorkány ujj süti

Vidám bulikba ajánlom ezt a sütemény, garantált siker! Az ecetig bezárólag a hozzávalókat jól összedolgozzuk, hogy a tészta hólyagos legyen. Tegyük lisztezett tányérra és helyezzük pár órára hűtőbe. Pihentetés után kivesszük és rögtön kinyújtjuk, hogy ne nagyon melegedjen fel. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kb 8-10 centisre vágjuk és ujjformára hengergetjük. A mandulabelet dobjuk forró vízbe, amit már levettünk a tűzhelyről és hagyjuk benne 5 percig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben (céklalében). Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, szórjunk rá a kristálycukorból, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körömnek".

Farsangi finomság: édes pókháló

Farsangi finomság: édes pókháló

A tésztája gyakorlatilag palacsinta tészta. Viszont a formája, igazán látványos...Az uzsonnás zacsi egyik csücskét vágjuk le, hogy kb 4-5 mm-es lyuk legyen rajta. Beletöltünk a tésztából egy adagot és a felforrósított olajba csíkonként "kirajzoljuk" a pókhálót: - először az egymást keresztező 4 vonalat, majd a vonalakat összekötő íveket. Gyorsan dolgozzunk! Ha nagyon gyorsan sül a tésztánk, vegyük lejjebb kissé a hőmérsékletet. A ropogós pirosra sült pókhálókat megszórhatjuk fahéjas cukorral.

Hájas tészta, a kráfli

Hájas tészta, a kráfli

Alábbi gyűjteményünkben a Farsangra készülő lányoknak, anyukáknak, de talán még a nagymamáknak is tudunk jó receptekkel szolgálni, hogy segítségünkkel készüljenek a vidám farsangi szezonra. A Farsang elkerülhetetlen sütije a kráfli, akár töltve, vagy csak úgy sósan formázva, de az asztalon a helye!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kelt mákos rétes

Kelt mákos rétes

A tésztához a margarint megpuhítjuk, majd habosra keverjük a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amibe egy pici cukrot teszünk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, plusz egy kevés sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva (!) megkelesztjük. Töltelék: a mákot ledaráljuk, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat (ízlés szerint), a vaníliás cukrot és a 8 evőkanál tejet. Alaposan összekeverjük az egész mákos tölteléket. A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk a máktöltelékkel és felgöngyölítjük. (Jó hosszú lesz!)

Sajtos-sonkás kifli

Sajtos-sonkás kifli

Ez a kifli a gyermekeim kedvence. Akárhányszor sütöm, mindig azonnal felfalják. Nagyon finom, szívből ajánlom! Próbálja ki Ön is! A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztás programon megdagasztjuk, a tej mennyiségével a tészta állagát szabályozzuk. Jól nyújtható rugalmas tésztát kell készíteni. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!...

Hirdetés
Sonkás kifli

Sonkás kifli

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük...

Torták, sütemények

Torták, sütemények

Cukrászdánk 2011-ben nyitotta meg kapuit. Cukrászsütemények, torták, fagylaltok széles választékával várjuk kedves vendégeinket. Folyamatosan bővülő kínálatunkból, legnépszerűbb termékeinket a gyerek, az esküvői és az alkalmi tortáinkat emeltük ki, melyek egyedülállóan széles választékával minden igénynek megfelelni. Vállaljuk esküvőkre, rendezvényekre, bálokra sütemények és torták készítését, kiszállítással. Látványműhelyünkbe bármikor be lehet tekinteni és meg lehet nézni, hogyan készülnek a sütik és a torták.

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Ismét nagymami receptes könyve között turkáltunk, és az alábbi fantasztikus ötletet leltük. Csak annyit tudunk hozzátenni: jó étvágyat mindenkinek, aki elkészíti! 1. töltelék: Egy fél fej hagymát kockára vágunk, és 1 evőkanál olívaolajon kicsit megpároljuk. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelbimbót, brokkolit, 1/2 kaliforniai paprikát nagyon apróra (gyufaszál méretűre) vágjuk, és megpároljuk a hagymán. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel, zellerzölddel fűszerezzük. 1/4 doboz ricottát elkeverünk benne és félretesszük.

Tuti menü