Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Programok - farsang képes leírás - Farsang.tlap.hu
részletek »

Programok - farsang - Farsang.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: farsang.tlap.hu » Programok - farsang
Keresés
Találatok száma - 8 db
Farsangi bohóc gyermekprogram óvodákba

Farsangi bohóc gyermekprogram óvodákba

Farsangi Bohóc műsor ovisoknak. Játék, móka, varázslat és rengeteg kacagás. Nemviccz Elek, a bohóc érkezik a nagy pöttyös bőröndjével a gyerekekhez, aki idefele a buszon együtt utazott a varázsló bácsival. Sokat beszélgettek a világ csodáiról, és végül sapkát cseréltek. A legenda szerint, ha ezt a sapkát egy gyerek fejére teszi, akkor benne lesz az összes varázstudomány, no meg a gyerek feje. Nincs is más feladata, mint hogy kiderítse, itt vajon kik az ügyesebbek, a fiúk vagy a lányok. Leesnek-e a pörgő tányérok, tudnak- e hármat kopogni a varázspálcával és ismerik-e az abrakadabra, vizet kell önteni a babra varázsigét?

Farsangi forgatag Kaposváron

Farsangi forgatag Kaposváron

Február első hétvégéjén ismét megrendezik Kaposváron a Dorottya és farsangi napokat. A karneváli időszakban kézműves vásár, farsangi bazár lepi el a megyeszékhely sétálóutcáját. Emellett lacikonyhában ebédelhetnek, miközben népzenészek és mutatványosok szórakoztatják a közönséget. A Corso üzletház kiállításán a legszebb Deda bábura lehet szavazni. Természetesen szombat délután megjelenik hintójával a Fő utcán Dorottya Kisasszony és Karnevál Herceg is. A gyerekeket is számos programmal várják. Játszóházzal, bábszínházzal, maszkabállal és táncházzal. A felnőttek a rongyos bálon és kabaréelőadáson szórakozhatnak.

Győrben összefogott a balett és a komolyzene

Győrben összefogott a balett és a komolyzene

Az elmúlt év kiemelkedően sikeres volt a Győri Filharmonikus zenekar történetében s ennek szellemében vágtak neki a 2010-es esztendőnek is. Farsangi koncert a balettosokkal és jótékony felajánlás képezi az év első havát. A zenekar művészeti vezetője Berkes Kálmán tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a farsangi koncerttel egy tradíciót folytatnak s egyben egy teljesen új kezdeményezés is megszületett. Történt ugyanis, hogy Kiss Jánossal, a méltán világhírű Győri Balett igazgatójával gondoltak egy merészet és többek között a bécsi újévi koncert mintájára a Győri Filharmonikusok farsangi hangversenyébe is bekapcsolódnak a táncosok. Teszik ezt természetesen élőben, a technika segítségével.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Illyést égetnek Bátaszéken

Illyést égetnek Bátaszéken

A felvonulás fénypontja a piactéren a magyar kiszebábhoz hasonló szalmabáb, az Illyés bábu elégetése lesz, a tüzet körbetáncolják, és így jelképesen megszabadulnak a téltől. Ezek után két gyergyói ceremóniamester küzd meg egymással a tél és a tavasz szerepében, a harcból a tavasz kerül ki győztesen - ismertette a programot a szervező.

José Cura lesz az Operabál sztárvendége

José Cura lesz az Operabál sztárvendége

2010. február 13-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az 1996-ban újjászületett Budapesti Operabált, amely immáron másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. De mi is vár a leendő Hamupipőkékre?...Az idei est egyik vendége a Pavarotti, Domingo, Carréras tenortrió után szabadon a negyedik tenor elnevezést viselő argentin születésű José Cura. Cavaradossi, André Chenièr, Nabucco, Sámson, Otello: csupa fenséges hőstenor-szerep kíséri közel húszéves énekesi pályafutásán. Számos helyen felkínálták neki a zeneigazgatói posztot, de ő sikeresen ellenállt a kísértésnek. José Cura a bál megnyitása mellett természetesen szerepel is az est műsorában. Az Operabál másik sztárvendége és Cura partnere, a világhírű magyar mezzoszoprán: Komlósi Ildikó, akinek nemzetközi karrierje az 1986-os Pavarotti-énekverseny megnyerésével kezdődött. Verdi Requiemjében Luciano Pavarotti mellett debütált. A New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, a drezdai Semperoper és a londoni Covent Garden visszatérő vendége.

Ördögszekér

Ördögszekér

Az ördögszekeres vásárokon, jellemzően zsűrizett iparművészeti és kézműves termékeket kínáló árusok dolgoznak. Az árusok egységes, természeti és városi környezetbe is illeszkedő könnyűszerkezetes fa- és vászonsátrakban kapnak helyet. Szakhatósági vélemények bizonyítják, hogy az általunk helyszínre szállított sátrak védett, műemléki környezetben is megállják helyüket. Az Ördögszekér dolgozói és partnerei azt vallják, hogy nem elsősorban - s főleg nem kizárólag - a népi, népies jelleget kell hangsúlyozni. Célunk minden olyan magyarországi, Kárpát-medencei kézműves, iparművészeti és iparos termék, mesterség bemutatása és továbbvitele, amely természetes alapanyagokat használva a praktikumot és esztétikumot messzemenően figyelembe véve a korszellemmel sem áll ellentétben. Így gondolkodunk akkor is, amikor előadó művészeti produkciókat, mesterség bemutatókat, látványműhelyeket szervezünk a városok tereire.

Téltemetés - Sóstói Múzeumfalu

Téltemetés - Sóstói Múzeumfalu

Bár még éppen csak befejeződött a farsang , a természet megújulásra vágyik, Télutói népszokás - bemutatónk szatmári hagyományos dramatikus játékokat eleveníti fel. Tréfás halottsiratás, állatalakoskodás zajlik a közönség előtt, majd a telet jelképező szalmabábut a résztvevők kíséretében a vízbe dobják , mintegy elbúcsúztatva a gonoszt, s köszöntve az újat, a tavaszt .A vendégeket kemencében sült pogácsával kínáljuk.

Vasi báli menetrend 2010-re

Vasi báli menetrend 2010-re

Ding, ding, ding, dong... itt a farsang, áll a bál, a celebvilág újra útra kel, hogy hamvazószerdáig végighaknizza az összes táncos mulatságot. Akár péntek, akár szombat: jön a Black to black, és itt dong majd a szombathelyi sportházban Csonka Pici...

Tuti menü