Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Programok - farsang képes leírás - Farsang.tlap.hu
részletek »

Programok - farsang - Farsang.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: farsang.tlap.hu » Programok - farsang
Keresés
Találatok száma - 8 db
Farsangi bohóc gyermekprogram óvodákba

Farsangi bohóc gyermekprogram óvodákba

Farsangi Bohóc műsor ovisoknak. Játék, móka, varázslat és rengeteg kacagás. Nemviccz Elek, a bohóc érkezik a nagy pöttyös bőröndjével a gyerekekhez, aki idefele a buszon együtt utazott a varázsló bácsival. Sokat beszélgettek a világ csodáiról, és végül sapkát cseréltek. A legenda szerint, ha ezt a sapkát egy gyerek fejére teszi, akkor benne lesz az összes varázstudomány, no meg a gyerek feje. Nincs is más feladata, mint hogy kiderítse, itt vajon kik az ügyesebbek, a fiúk vagy a lányok. Leesnek-e a pörgő tányérok, tudnak- e hármat kopogni a varázspálcával és ismerik-e az abrakadabra, vizet kell önteni a babra varázsigét?

Farsangi forgatag Kaposváron

Farsangi forgatag Kaposváron

Február első hétvégéjén ismét megrendezik Kaposváron a Dorottya és farsangi napokat. A karneváli időszakban kézműves vásár, farsangi bazár lepi el a megyeszékhely sétálóutcáját. Emellett lacikonyhában ebédelhetnek, miközben népzenészek és mutatványosok szórakoztatják a közönséget. A Corso üzletház kiállításán a legszebb Deda bábura lehet szavazni. Természetesen szombat délután megjelenik hintójával a Fő utcán Dorottya Kisasszony és Karnevál Herceg is. A gyerekeket is számos programmal várják. Játszóházzal, bábszínházzal, maszkabállal és táncházzal. A felnőttek a rongyos bálon és kabaréelőadáson szórakozhatnak.

Győrben összefogott a balett és a komolyzene

Győrben összefogott a balett és a komolyzene

Az elmúlt év kiemelkedően sikeres volt a Győri Filharmonikus zenekar történetében s ennek szellemében vágtak neki a 2010-es esztendőnek is. Farsangi koncert a balettosokkal és jótékony felajánlás képezi az év első havát. A zenekar művészeti vezetője Berkes Kálmán tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a farsangi koncerttel egy tradíciót folytatnak s egyben egy teljesen új kezdeményezés is megszületett. Történt ugyanis, hogy Kiss Jánossal, a méltán világhírű Győri Balett igazgatójával gondoltak egy merészet és többek között a bécsi újévi koncert mintájára a Győri Filharmonikusok farsangi hangversenyébe is bekapcsolódnak a táncosok. Teszik ezt természetesen élőben, a technika segítségével.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Illyést égetnek Bátaszéken

Illyést égetnek Bátaszéken

A felvonulás fénypontja a piactéren a magyar kiszebábhoz hasonló szalmabáb, az Illyés bábu elégetése lesz, a tüzet körbetáncolják, és így jelképesen megszabadulnak a téltől. Ezek után két gyergyói ceremóniamester küzd meg egymással a tél és a tavasz szerepében, a harcból a tavasz kerül ki győztesen - ismertette a programot a szervező.

José Cura lesz az Operabál sztárvendége

José Cura lesz az Operabál sztárvendége

2010. február 13-án tizenötödik alkalommal rendezik meg az 1996-ban újjászületett Budapesti Operabált, amely immáron másfél évtizede a farsangi báli szezon legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye. De mi is vár a leendő Hamupipőkékre?...Az idei est egyik vendége a Pavarotti, Domingo, Carréras tenortrió után szabadon a negyedik tenor elnevezést viselő argentin születésű José Cura. Cavaradossi, André Chenièr, Nabucco, Sámson, Otello: csupa fenséges hőstenor-szerep kíséri közel húszéves énekesi pályafutásán. Számos helyen felkínálták neki a zeneigazgatói posztot, de ő sikeresen ellenállt a kísértésnek. José Cura a bál megnyitása mellett természetesen szerepel is az est műsorában. Az Operabál másik sztárvendége és Cura partnere, a világhírű magyar mezzoszoprán: Komlósi Ildikó, akinek nemzetközi karrierje az 1986-os Pavarotti-énekverseny megnyerésével kezdődött. Verdi Requiemjében Luciano Pavarotti mellett debütált. A New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, a drezdai Semperoper és a londoni Covent Garden visszatérő vendége.

Hirdetés
Ördögszekér

Ördögszekér

Az ördögszekeres vásárokon, jellemzően zsűrizett iparművészeti és kézműves termékeket kínáló árusok dolgoznak. Az árusok egységes, természeti és városi környezetbe is illeszkedő könnyűszerkezetes fa- és vászonsátrakban kapnak helyet. Szakhatósági vélemények bizonyítják, hogy az általunk helyszínre szállított sátrak védett, műemléki környezetben is megállják helyüket. Az Ördögszekér dolgozói és partnerei azt vallják, hogy nem elsősorban - s főleg nem kizárólag - a népi, népies jelleget kell hangsúlyozni. Célunk minden olyan magyarországi, Kárpát-medencei kézműves, iparművészeti és iparos termék, mesterség bemutatása és továbbvitele, amely természetes alapanyagokat használva a praktikumot és esztétikumot messzemenően figyelembe véve a korszellemmel sem áll ellentétben. Így gondolkodunk akkor is, amikor előadó művészeti produkciókat, mesterség bemutatókat, látványműhelyeket szervezünk a városok tereire.

Téltemetés - Sóstói Múzeumfalu

Téltemetés - Sóstói Múzeumfalu

Bár még éppen csak befejeződött a farsang , a természet megújulásra vágyik, Télutói népszokás - bemutatónk szatmári hagyományos dramatikus játékokat eleveníti fel. Tréfás halottsiratás, állatalakoskodás zajlik a közönség előtt, majd a telet jelképező szalmabábut a résztvevők kíséretében a vízbe dobják , mintegy elbúcsúztatva a gonoszt, s köszöntve az újat, a tavaszt .A vendégeket kemencében sült pogácsával kínáljuk.

Vasi báli menetrend 2010-re

Vasi báli menetrend 2010-re

Ding, ding, ding, dong... itt a farsang, áll a bál, a celebvilág újra útra kel, hogy hamvazószerdáig végighaknizza az összes táncos mulatságot. Akár péntek, akár szombat: jön a Black to black, és itt dong majd a szombathelyi sportházban Csonka Pici...

Tuti menü